ANALÝZA VÝZKUMNÝCH AKTIVIT STUDENTŮ ZAMĚŘENÝCH NA VYUŽITÍ METOD DRAMATICKÉ VÝCHOVY VE ŠKOLNÍ PRAXI

Autor: Jan Karaffa 

Sekce 1: Učitel, jeho profesní příprava a rozvoj 

Abstrakt: Příspěvek zachycuje dosavadní výzkumné snahy v oblasti využití metod dramatické výchovy v různých studijních programech, v nichž se na základních školách objevuje. Jde o stručný přehled tématického zaměření a o prezentaci vybraných výsledků, které by mohly být užitečné pro mapování současného stavu dramatické výchovy v reálné školní praxi. 

Klíčová slova: Výzkum, obsahová analýza, dramatická výchova, studijní programy, témata a výsledky výzkumných aktivit, školní praxe. 

Článek ke stažení v češtině [PDF]: ANALÝZA VÝZKUMNÝCH AKTIVIT STUDENTŮ ZAMĚŘENÝCH NA VYUŽITÍ METOD DRAMATICKÉ VÝCHOVY VE ŠKOLNÍ PRAXI

 

Title: THE ANALYSIS OF STUDENTS̓ RESEARCH ACTIVITIES FOCUSED ON USE METHOD OF DRAMA TEACHING IN SCHOOL PRACTICE 

Abstract: This paper aims at existing research efforts in the area use method of drama teaching in different study programs, in which they appears in basic school institutions. It focuses on a brief thematic survey and a presentation chosen results; which could be useful for mapping the current state drama teaching in real school practice. 

Key Word: Research, content analysis, drama teaching, study programs, theme and result research activity, school practice. 

Download the article in English [PDF]: Not available

Diskuze