Souvislosti mezi výsledky přijímacího řízení a úspěšností studentů v prvním ročníku studijního programu Učitelství pro mateřské školy na FPE ZČU v Plzni (Relationship Between the Results of the Admission Procedure and the Success of the Students in the Fi

Sekce 3 – Učitelé a jiní pedagogičtí pracovníci

Autoři : Milan Podpěra, Pavla Soukupová

Abstrakt : Cílem příspěvku je představení výsledků výzkumného šetření souvislostí mezi výsledky přijímacího řízení a úspěšností studentů v 1. ročníku programu Učitelství pro mateřské školy na FPE ZČU v Plzni. Uvedeným šetřením chceme poukázat na otázky efektivity nastavení procesu přijímacího řízení do studijního programu Učitelství pro MŠ ve vztahu k následné úspěšnosti studentů tohoto oboru v prvním ročníku studia, dále na otázku motivace uchazečů o studium a na reflexi spokojenosti studentů se studiem oboru v závěru 1. ročníku studia. Výstupy šetření poslouží fakultě pro nastavení procesů předcházení studijní neúspěšnosti.

Klíčová slova: Studijní úspěšnost, přijímací řízení, studijní program Učitelství pro mateřské školy

Článek ke stažení [PDF] : Souvislosti mezi výsledky přijímacího řízení a úspěšností studentů v prvním ročníku studijního programu Učitelství pro mateřské školy na FPE ZČU v Plzni (Relationship Between the Results of the Admission Procedure and the Success of the Students in the First Year of the Study Program Teacher Training for Kindergartens on Faculty of Education at the University of West Bohemia)

Keywords: Study success, admission procedures, study program Teacher Training for Kindergartens

Download the article in English [PDF]: Not available

Diskuze