Hyperspace pro formativní hodnocení a badatelsky orientovanou výuku v přírodovědných předmětech a matematice (Learning hyperspace for formative assessment and inquiry-based teaching in science subjects and mathematics)

Sekce 7 – Posterová sekce

Autoři : Lukáš Rokos, Iva Žlábková, Iva Stuchlíková, Alena Hošpesová,

Klára Kováčová, Jan Petr, Libuše Samková, Radka Závodská

Abstrakt : Hlavním cílem projektu je zlepšit didaktické kompetence vázané k užití formativního hodnocení (FH) a badatelsky orientovaného vyučování (BOV) učitelů z praxe i kvality přípravy budoucích učitelů. Bude vytvořena multimediální platforma (nazývaná jako „hyperspace“) s mediálně bohatým obsahem, zahrnujícím různé metodické materiály, videa skutečných sekvencí výuky přírodovědných předmětů a matematiky (např. záběry z 360° kamery) a pedagogicko-diagnostické nástroje. Hyperspace bude disponovat adaptivní navigací, která bude uživateli nabízet další obsah na základě jeho předchozí práce s platformou.

Klíčová slova: formativní hodnocení, badatelsky orientované vyučování, profesní rozvoj učitelů

Článek ke stažení [PDF] : Hyperspace pro formativní hodnocení a badatelsky orientovanou výuku v přírodovědných předmětech a matematice (Learning hyperspace for formative assessment and inquiry-based teaching in science subjects and mathematics)

Keywords: formative assessment, inquiry-based education, professional development

Download the article in English [PDF]: Not available

Diskuze