Evaluace výukového programu zaměřeného na rozvoj osobnostněsociálních předpokladů žáků

Autor: Michal Svoboda

Sekce 1: Metody měření kvality vzdělávání

Abstrakt: V příspěvku je popsán postup evaluace realizovaného výukov.ho programu zaměřeného na rozvoj osobnostně-sociálních předpokladů žáků odborné střední školy. Na problematiku pedagogické evaluace je nahlíženo jako na široce použ.vaný typ výzkumu, který je nutno chápat jako realizaci postupných kroků směřujících k získání relevantních faktů. Postup evaluace je zachycen v následujících bodech: základní charakteristika evaluovaného výukov.ho programu, základní charakteristika evaluačního projektu, metodologický postup evaluačního projektu, analýza výsledků ve vztahu k zefektivnění výukov.ho programu.

Klíčová slova: osobnostní a sociální rozvoj, evaluace, výukový program

Článek ke stažení v češtině [PDF]: Evaluace výukového programu zaměřeného na rozvoj osobnostněsociálních předpokladů žáků

 

Title: Evaluation of educational program focused on the development of personal-social assumptions of students

Abstract: The paper describes the procedure for evaluation of the implemented training program focused on the development of personality-social assumptions students of professional high school. In this contribution, the methodological issue of the evaluation is presented as widely used type of research which is needed to be understood as the realization of sequential steps in order to obtain relevant facts. Evaluation process is captured in the following points: basic characteristic of educational program, basic characteristics of the evaluation project, methodology for the evaluation of the project.

Keywords: personal and social development, evaluation, educational program

Download the article in English [PDF]: Not available

Diskuze