Didaktická specifika pedagogické praxe na SOU

Autor: Václav Klapal

Sekce 9: Kvalita vysokoškolského vzdělávání a celoživotního učení

Abstrakt: Příspěvek se zabýv. snahou vytvořit nový předmět pedagogické způsobilosti na PdF UP Olomouc a důvody, které k takovému kroku vedly. Je to především nechuť našich studentů absolvovat na učňovských zařízeních pedagogickou praxi. A v případě, že na praxi na SOU nastoupí, velkým rozčarováním z přístupu žáků SOU ke všeobecně vzdělávacím předmětům, které se na PdF UP Olomouc vyučují.

Klíčová slova: střední odborné učiliště (dále SOU), jeho žáci a učitelé, postoje žáků k výuce všeobecně vzdělávacích předmětů, didaktická specifika těchto předmětů na SOU

Článek ke stažení v češtině [PDF]: Didaktická specifika pedagogické praxe na SOU

 

Title: Didactic specifics of pedagogic practice at PTU

Abstract: This contribution deals with effort to create a new subject of pedagogic ability at PdF UP Olomouc and gives reasons leading to this. Above all it is aversion of our students to pass pedagogic practice at PTUs. In case of student’s praxis at PTU, there is big disillusion of the trainee’s attitude to general educating subjects taught at PdF UP Olomouc. The new subject should fix this issue.

Keywords: Vocational technical school (PTU), it’s trainees and teachers, attitudes of trainees to lecture of general educating subjects, didactic specifics of these subjects at TPU.

Download the article in English [PDF]: Not available

Diskuze