INDIVIDUALIZOVANÉ POZNÁVANIE ŽIAKA UČITEĽOM V PEDAGOGICKEJ PRAXI, V KONTEXTE LONGITUDINÁLNEHO KVALITATÍVNEHO SKÚMANIA

Autor: Zlatica Huľová

Sekce 7: Dítě, žák a student v kontextu pedagogické reality

Abstrakt: Autorka sa v príspevku venuje problematike individualizovaného poznávania žiaka učiteľom, ako potrebe a podmienke kvalitného a efektívneho rozvíjania celostnej osobnosti žiaka. Poukazuje na špecifickosť pojmov individualizované poznávanie a diagnostikovanie žiaka mladšieho školského veku učiteľom v pedagogickej praxi, v kontexte longitudinálneho kvalitatívneho skúmania a problémov s ním súvisiace. Uvádza možnosti, spôsoby a konkrétne praktické návrhy uplatniteľné v práci učiteľa.

Kľúčové slová: individualizované poznávanie žiaka učiteľom, pedagogická prax, celostný rozvoj osobnosti, žiak mladšieho školského veku, longitudinálne kvalitatívne skúmanie.

Článek ke stažení v češtině [PDF]: INDIVIDUALIZOVANÉ POZNÁVANIE ŽIAKA UČITEĽOM V PEDAGOGICKEJ PRAXI, V KONTEXTE LONGITUDINÁLNEHO KVALITATÍVNEHO SKÚMANIA

  

Title: INDIVIDUALIZED COGNITION OF A STUDENT IN THE CONTEXT OF LONGITUDINAL INVESTIGATIONS IN THE CLASSROOMS

Abstract: In this contribution Author deals with the problem of individualized cognition of a schoolchild by teacher, as a need and requirement for quality and effective development of entire schoolchild’s personality. Author points out the specificity of terms – individualized cognition and diagnosing of a schoolchild of early school age by teacher in the pedagogical practice, in the context of longitudinal quality observation and related problems. Author presents the possibilities, methods and concrete practical proposals which are aplicable in teacher’s practice.

Key words: individualized cognition of a schoolchild by teacher, pedagogical practice, entire personality development, schoolchild of early school age, longitudinal quality observatio

Download the article in English [PDF]: Not available

Diskuze